woensdag 18 maart 2009

Geske van Farbenmix

Geske van Farbenmix was mijn nieuwe project voor Esmée. Deze wilde heel graag en had al helemaal in haar hoofd hoe die moest worden, welke kleuren en welke stoffen! Ik geloof dat nu wel een beetje duidelijk wordt welke kleur haar mooiste kleur is.

Ze wilde hem zo ontzettend graag dat ze elke 10 minuten wel vroeg hoe ver ik was en kwam kijken of ik het wel goed deed. Op het eerste gezicht was ik er vol van overtuigd dat het mij nooit zou gaan lukken als "beginnender naaister", leek mij zo super ingewikkeld allemaal.

Het viel mij 100% mee en ben meer dan tevreden met het eind resultaat. Zoals we wel gewend zijn van Esmée wilde natuurlijk weer aanpassingen *zucht* leuk hoor zo'n 8 jarige griet met een kop erop ;-) Het schort moest korter en ze wilde er zelf gemaakte applicaties erop.

Hoewel ik er lichtelijk er tegenop keek vind ik mezelf creatiever dan dat ik dacht en is het goed gelukt! Mijn meisje was en is dolblij met de jurk, kan je je voorstellen een uur voordat we op verjaardags visite gingen zat ik de laatste dingen er nog op te naaien na de pas sessies en kreeg ik de kans niet eens om de vouwnaden eruit te strijken.



Scrap is van: Blog Freebie - Sweetness - AD

Farbenmix Muriel voor Esmée

Esmée wilde heel graag een mooie roze bloemetjes jurk van mama, een echte jurk voor meisjes van 8 jaar mama kwam zij mij vol trots vertellen. Ze vond de vorige zo mooi gemaakt dat ik samen met haar diverse patronen uitgezocht hebt en stoffen.

Voor Esmée is het over het algemeen erg moeilijk om te slagen voor leuke jurken in diverse kleding zaken. Ze is iets gezetter dan gemiddeld, kan weinig stoffen verdragen en daarbij is zij voor haar 8 jaar best lang voor haar leeftijd. Als wij kleding kopen valt zij in de catogerie 11 a 12 jarige. Hierdoor zijn de jurken snel te "oud" voor haar leeftijd, het maakt haar nog ouder dan dat zij al overkomt door haar lengte.

Het grote voordeel van weer zelf kleding maken is dat ik de jurken passend kan maken aan haar postuur, wij zelf stoffen kunnen uitzoeken die zij fijn vind zitten en zij nu eindelijk eens kleding aan kan die past bij een 8 jarige.

Dit keer heeft ze gekozen voor de jurk Muriel van Farbermix. Ze wilde wel de jurk uit één stof maken en niet verschillende kleurtjes, hij moest roze zijn met bloemen.
Ik ging helaas in het begin de mist in. Het patroon was getekend, op stof gelegd en uitgeknipt toen ineens mij te binnen schoot dat ik sommige wel contra moest neer leggen omdat je anders 2x dezelfde stukken kreeg Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan om deze domme maar toch wel erg lachwekkende actie. Tja, ben en blijf een beginner he!

Ben alleen de naam van de stof kwijt... (als iemand hem herkent?! Zou diegene hem dan door willen geven zodat ik hem in mijn blog kan zetten)
De scrap is van : PepsssAttitude_july